FĂRĂ ZAHĂR

Care-i treaba cu viața sănătoasă?

E o preocupare tot mai des întâlnită la cei din jur și bine exploatată prin tot felul de produse, cursuri și experiențe menite să-ți dea reset.

Vestea proastă este că nu există o definiție general acceptată a ce presupune “o viață sănătoasă”, cum nu există nici vreo rețeta universal valabilă.

Vestea bună în schimb este că fiecare dintre noi poate face o evaluare a zonelor personale pe care și le dorește îmbunătățite și poate acționa cu pași mici. Schimbarea nu vine din întoarceri la 180 de grade, ci din consecvență. Mai precis, din pași mici, ridicol de simpli, pe care să-i poți face indiferent de context. E un subiect care ne pasionează, așa încât vom reveni la asta într-o postare dedicată.

Pentru noi o viață sănătoasă include: hrană din surse cât mai curate și cât mai puțin procesată, 8 ore de somn pe noapte, sport de mai multe ori pe săptămâna si timp liber cultivat cu acele lucruri pe care ne place la nebunie să le practicăm.

Povestea dulciurilor fără zahăr începe tocmai de la dorința noastră de a consuma mâncare clean. Te uiți pe etichete? Nu te îngrozește cantitatea de zahăr, potențatori de gust și coloranți artificiali din majoritatea produselor, indiferent că sunt dulci sau sărate? Well…și pe noi :) Așa că ne-am decis să ne facem propriile dulciuri, ca să obținem energie și nutrienți, nu dependență. Sigur că sunt dulciuri și da, nu există  alternativă perfectă la zahăr. Există însă variante care sunt altfel recunoscute și procesate de organism: curmale, banane, miere, sirop de arțar sau nectar de cocos.

Toate cu diverse proporții de vitamine și minerale, care însă nu exclud un consum moderat. But you know what? Nici nu poți mânca 400 de grame de astfel de prăjituri o dată, cum ai face cu o pungă de napolitane. Pentru că al tău creier primește senzația de sațietate și spune STOP după o porție de 75-100 de grame.

Și o ultimă precizare: nu suntem medici nutriționiști și nu dăm sfaturi medicale. Pe blog și pe site împărtășim experiențele și gusturile noastre, care sperăm să te inspire și pe tine. Ne poți scrie oricând ai întrebări și îți răspundem cu plăcere.

La bună reauzire!

2018-07-10T09:48:26+00:00

Leave A Comment